Se face cautarea...
7 ianuarie 2017
sâmbătă, ianuarie 07, 2017

Ce trebuie sa faca proprietarii de imobile monument istoric din Brasov sa beneficieze de scutirea de impozit pentru imobilele monument istoric

Asociația Împreună pentru Dezvoltarea Comunității – AIDC,  în colaborare cu Direcția de Cultură a Județului Brașov și Direcția Fiscală a Primăriei Brașov doresc să ajute proprietarii de imobile monument istoric să beneficieze de scutirea de impozit pentru imobilele monument istoric, conform HCL 589/2016 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pe anul 2017 și a Legii 422 privind protejarea monumentelor istorice. Se propune simplificarea procedurii de evidență a beneficiarilor astfel:

1. Direcția de Cultură a Județului Brașov a emis o adeverință unică, prin care comunică lista imobilelor din municipiul Brașov care au calitatea de monument istoric. Astfel, contribuabilii NU mai sunt obligați să ceară individual adeverințe privind calitatea de monument istoric a clădirilor în care locuiesc.

2. AIDC în colaborare cu Asociațiile Civice Stradale va afișa informațiile despre scutirea de impozit la imobilele monument istoric și va colecta de la proprietari documentele justificative pentru scutirea de impozit:
copie după cartea de identitate și
copie după actul de proprietate (Contract de cumpărare sau Extras CF).
La depunerea copiilor după documente, proprietarii primesc o fișă cu informaţii privind întreținerea și conservarea clădirilor monument istoric (elaborată de Direcția de Cultură Brașov).

3. AIDC în calitate de mandatară a locuitorilor din Centrul istoric, va depune documentele justificative sortate pe străzi și pe imobile, la Direcția Fiscală a Primăriei Brașov.

Cetățenii vor face un singur drum, pe str. Prundului nr. 1 la Punctul de Informații Turistice a Primăriei Brașov. Circuitul documentelor va fi realizat de instituțiile partenere.

Colectarea documentelor de la proprietarii de imobile monument istoric se va face conform următorului PROGRAM:
Locația: str. Prundului nr. 1 (sens giratoriu Poarta Schei) –
Punctul de Informații Turistice a Primăriei Brașov
Program: Luni – Vineri  orele 12:00 – 16:00
Perioada de depunere: 9 – 27 ianuarie 2017
Telefon AIDC:   0727-833101

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Back to top!